"Što je "ŠUŠUR"?

Ukratko - festival. U par dana. Na par mjesta. Za svakog po nešto. Za svakog po netko. Ili jednostavno, festival od riči. Dizanje galame. Eto što je.

Kako je nastao "ŠUŠUR"?

Nastao je iz dokolice i ćakule ljetnjih dana, a pokrenuo se u trenu travanjske depresije i iščekivanja bonace i bure pet Korčulom nadahnutih žena iz Splita, Zagreba i Beograda koje su tražile patent za razbijanje letargije dugih vrelih dana.

Netko se pita zašto?

Do danas smo nabrojali 3255 zato, ali evo samo nekih - zato što smo beznadežno zaljubljeni u Korčulu. Zato što samo ljeti razmišljamo o bitnim stvarima. Zato što želimo zanimljivim ljudima predstaviti zanimljive teme, i obrnuto. Zato što želimo ljeto pamtiti po riječima, a ne po tišini. Zato što želimo uzburkati more i brodove. Zato što pričom želimo otjerati komarce i letargiju. Zato što želimo grad razotkriti u pričama njegovih ljudi.

Tko čini "ŠUŠUR"?

Sve je drukčije kad vidiš nekog u badiću. Eskapisti sa kopna, nadobudni klaberi, znatiželjni građani, šarmanti umirovljenici, uštirkane gospođe, karizmatični umjetnici, cijenjene erudite, načitani pisci… i neizostavnih pet hyper motiviranih domaćica festivala sa baterijama na solarno punjenje. Naravno, ništa bez udruge kulturne akcije KULA.

ŠUŠURETE!

Jana Dolečki - purgerska spika
Marina Giunio - splitski đir, korčulanska aristokracija
Nevena Janković, Nataša Janković, Danka Dimitrijević – bege ekipa

ARHIVA "ŠUŠUR2014"

VIJESTI


Šušur!, festival od riči četvrtu godinu zaredom donosi književne poslastice korčulanskoj i regionalnoj publici u mjesecu koji toplinom ruši sve rekorde- kolovozu. Vruća tema ovog ljeta bit će Ljubići&Krimići, a za svaki žanr rezervirana je po jedna književna tribina u ambijentu pitoresknog srednjovjekovnog starog grada Korčule.
U nedjelju , 9. Kolovoza s početkom u 21:30 gledatelje će na rubu stolaca držati napete radnje iz pera Ante Tomića (HR), Želimira Periša (HR), Rumene Bužarovske (MK), Mirjane Novaković (SR) i Marko Tomaša (BiH/HR).
Odmah nakon romantičnog zalaska sunca, u ponedjeljak 10. kolovoza, ionako vruću visoku temperaturu dotatno će podići ljubavni zapleti Vladimira Arsenijevića (SR), Kate Mitchell (HR), Stefana Boškovića (CG) i Srećka Horvata (HR). Istog dana samo nekoliko sati ranije, u popodnevnim satima na gradskoj plaži Banje održat će se radionica Ko se voli taj se “boji” za djecu, mlade i sve koji se tako osjećaju gdje sudionici moći, uz malo mašte i puno boje, postati junaci svojih omiljenih priča na jedan dan.
Šušur!, festival od riči zatvorit će svoje četvrto izdanje velikom i tradicionalno fantastičnom feštom na taraci Trepoce pod nazivom “Samo ljubav” u ponedjeljak 10. kolovoza kao nastavak ranije književne tribine. Glazbenu podlogu stvorenu za ljeto i romansu osmišljava i donosi DJ Ewox koji nam stiže ravno iz Beograda.

PROGRAM


Nedjelja, 09. 08. od 20.30h
Pjaca ispred crkve sv. Petra

Krimići!

Rumena Bužarovska (MAK)
Mirjana Novaković (SRB)
Marko Tomaš (BiH)
Želimir Periš (HR)
Ante Tomić (HR)Ponedjeljak, 10.08. od 21.30
Pjaca ispred crkve sv. Petra

Ljubići!

Vladimir Arsenijević (SRB)
Stefan Bošković (CG)
Srećko Horvat (HR)
Kate Mitchell (HR)

Terasa Trepoce, 23.00: Fešta, DJ Evox

SUDIONICI

GALERIJA USKORO !